Dobrodošli na omiljeni web portal

Tri saveta za zaštitu imuniteta protiv COVID-19 virusa

Rastuća zabrinutost zbog COVID-19 izazvala je porast pretraživanja na mreži kako se pravilno zaštititi od virusa.Pored pravilnog pranja ruku, šta još možete učiniti da poboljšate svoje zdravlje?

Jedno područje koje vam je potpuno pod kontrolom je vaš imuni sistem. Sa toliko informacija na mreži, izvukli smo nekoliko najboljih saveta za jačanje imunološkog sistema i pomoć vašem telu u borbi protiv infekcije.

Spavajte

Lečimo se kad spavamo. Zdrav imunološki sistem može se boriti protiv infekcija više od imunološkog sistema lišenog sna. Odrasli bi se trebali fokusirati na spavanje od šest do osam sati tokom noći. Spavajte u mračnoj sobi i držite se redovnih rutina spavanja i buđenja. Ako imate problema sa spavanjem dodataka melatonina, mogla bi biti dobra opcija.

Spavanje

Smanjite  nivo stresa

Iako biste trebali vežbati da snizite nivo stresa tokom cele godine, vežbajući ovu epidemiju virusa, posebno je važno jer stres direktno utiče na vaš imuni sistem. Pronađite načine za snižavanje nivoa stresa meditacijom, vežbanjem i kontrolisanim tehnikama disanja.

NO stres

Uživajte u uravnoteženoj ishrani

Nutritivni nedostaci čine nas podložnijim virusima i bakterijama, zato je važno jesti hranjivu hranu koja održava zdrav imuni sistem. Celovita hrana, uključujući žitarice, pasulj, orašaste plodove i semenke, pružaju svakodnevnu hranjivu vrednost zajedno sa povrćem slatkog ukusa i lisnatim zelenilom.

Zdrava hrana