Dobrodošli na omiljeni web portal

Terapeutska masaža Beograd – sve što je važno znati o delotvornom tretmanu

terapeutska masaza novi beograd

Pokreti ruku fizioterapeuta na način da stvaraju pritisak na kožu i potkožno tkivo, na bazi dubinskog delovanja i otklanjanja napetosti i uzroka bola, naziva se terapeutska masaža. Beograd je prestonica i ima deo koji je novoizgrađen i karakteriše ga velika popularnost za život i poslovanje, pre svega jer je savršeno povezan sa ostatkom glavnog, kao i velikim brojem gradova širom zemlje.

Danas terapeutska masaža Novi Beograd predstavlja izbor kojima se klijenti sa osmehom vraćaju i aktivno zakazuju termine u kojima pažnju poklanjaju sebi, svom telu, duhu, oporavku i dobijanju nove energije. Da bi se obezbedila terapeutska masaža cena na tržištu se kreće oko 2.000 dinara po terminu, a može se pronaći i nešto jeftinija, kao i znatno skuplja varijanta u zavisnosti od trajanja tretmana, kao i načina realizacije tehnike.

Terapeutska masaža Beograd pruža oporavak i umanjuje napetost mišića

Masaža Novi Beograd kao često pretraživani termin na internetu predstavlja skup različitih vrsta terapija i tretmana, koji se realizuju i sa vrlo raznolikim ciljevima. To može da bude „relaks“ ili opuštanje, zatim otklanjanje celulita, masnih naslaga, viška kilograma, zatim zatezanje kože, kao i oporavak nakon povreda i određenih pojava. Upravo terapeutska masaža Novi Beograd predstavlja sjajan način da se telo u potpunosti oporavi nakon sportskih i svih drugih povreda – nakon pada, preloma, iščašenja i uganuća zglobova, istegnuća ligamenata, grčenja tkiva i napetosti mišića.

Realizuje se snažnim pokretima ruku kojima se stvara pritisak na telo i potkožno tkivo, u cilju opuštanja mišića, pospešivanja cirkulacije i otklanjanja bola, otoka i napetosti. Za razliku od klasične masaže, terapeutsku vrše iskusni fizioterapeuti i često se prepisuje od strane lekara kao deo redovne terapije za siguran oporavak nakon imobilizacije preloma i saniranja povreda.

Masaža Novi Beograd koju pružaju fizioterapeuti deluje na izvor bola i tegoba

Osnovna uloga koju ima terapeutska masaža Beograd, jeste delovanje na izvore hroničnog ili akutnog bola, povređena tkiva i mišiće, kao i održavanje vitalnosti sportista. To znači da deluje i na smanjenje napetosti u mišićima kao i klasična ili „relaks“ masaža, ali istovremeno snažni pokreti su izraženiji i pod većim pritiskom u cilju umanjenja bola, otoka i ubrzavanja cirkulacije, što se realizuje dlanovima, ali i laktovima, podlakticom i celim rukama.

Važno je biti upoznat sa tim da se terapeutska masaža vrši delovanjem prvenstveno na područje leđa, ruku, nogu, ramena i vrata. Ipak, postoje i kompletne masaže kojima se tretira i zona lica, šaka, stopala i stomaka. Sve to, zavisi od izvora bola, upale, grčenja mišića, karaktera i vrste povrede, kao i drugih faktora. Da bi se obezbedila terapeutska masaža, tretman u trajanju do 30 minuta može se zakazati i po ceni od 1.700 dinara okvirno, a najviše zahteva izdvajanje 2.000 dinara. Tretmani traju nekada i 45, kao i 60 minuta, što se dogovara sa fizioterapeutom ili lekarom koji preporučuje terapiju masažom.

Masaža Novi Beograd predstavlja način kvalitetne relaksacije, opuštanja i umanjenja napetosti i pokreti ruku vrše se sa različitim ciljevima. Dok postoje tretmani kojima se unapređuje fizički izgled i zateže koža, terapeutska masaža Beograd ima zadatak da oporavi telo nakon povreda, preloma i otkloni uporni stres, napetost u mišićima, u cilju obezbeđivanja vitalnosti i pokretljivosti tela.