Dobrodošli na omiljeni web portal

Dva načina da smršate: Ishrana ili liposukcija

Dva sasvim suprotna načina mršavljenja jesu liposukcija i ishrana. Dok jedno donosi rezultate već nakon nekoliko sati, drugo mora da postane navika i način života, kako bi uticalo na smanjenje kilograma i poboljšanje i postizanje željene forme.

Naravno, način na koji ćete odlučiti da krenete u proces mršavljenja zavisi isključivo od vas, od toga za koliko vam je određen izgled potreban kada je u pitanju vreme, te raznoraznih mogućnosti. Ono što je najvažnije istaći već na samom početku jeste to da jedno ne isključuje drugo, pa tako, ako i uradite liposukciju, poželjno je korigovati ishranu, kako bi rezultati liposukcije bili trajni, a ne da se nakon nekog vremena masne naslage ponovo pojave na istom mestu ili bilo kom drugom. Najbolje je da prođemo kroz najvažnije prednosti i mane oba od ova dva načina mršavljenja, kako biste možda bolje doneli pravilnu odluku.

Liposukcija

Na samom početku, liposukcija predstavlja hiruršku intervenciju tokom koje se sa određenih regija na telu isisavaju masne naslage, što u stvari predstavlja momentalan gubitak tog viška kilograma, jer se direktno izbacuju iz organizma kroz intervenciju. Liposukcija se rad na određenim regijama, kao što su stoma, butine,zadnjica, bokovi, što su ujedno i najčešće regije sa kojih se uklanjaju masne naslage, ali se radi i na rukama i vratu.

Brzi rezultati su najbolja i najveća prednost ove metode mršavljenja. Međutim, ono što je mana ovog metoda jeste to da je ne može apsolutno svako za sebe isplanirati. Potrebno je da pacijent ima stabilnu telesnu težinu, te problematične malopre pomenute zone, kako bi se sa njih isisale masne naslage. Ono što je jedna od najvećih mana same liposukcije jeste to što je ne mogu apsolutno svi uraditi, pa se tako ona ne radi kod pacijenata sa koronarnim bolestima, dijabetesom i još kod nekih stanja organizma. Sam oporavak nakon urađene liposukcije ne traje mnogo, pacijent se već nakon nekoliko dana može vratiti svom poslu, dok se nakon dve do tri nedelje može u potpunosti vratiti svojim životnim, standardnim navikama, što je svakako velika prednost.

Naravno, postoje mogućnosti za stvaranje infekcije, kao I kod svake hirurške intervencije, ali se one sprečavaju uzimanjem slabijih antibiotika. Bolovi su učestali i normalni, kao i modrice, otoci, ali sve prolazi nekoliko nedelja nakon intervencije, kada se mogu videti potpuni rezultati.

Ishrana

Jedan od najvažnijih načina i najboljih za skidanje viška kilograma jeste redukcija ishrane. Nebitno da li ste fizički aktivni, da li ste uradili lipsukciju ili nešto drugo, jako je važno da balansirate ishranom, koja će uz sve to ili bez, dovesti telo do savršene forme. Osim toga, ishrana nije važna zbog kilograma, već zbog celokupnog zdravlja pojedinca, zbog čega i jeste bitna posvećenost tome šta, kako i kada jedete. Sam gubitak kilograma prilikom zdrave, uravnotežene ishrane, nastaje kao nus pojava svih dobrih procesa, ubrzavanja metabolizma, detoksikacije i drugog, koji se dešavaju u organizmu.

Najveća mana, ako se može tako nazvati, ovakvog metoda mršavljenja, jeste što se vidljivi rezultati ne mogu odmah dobiti, niti ugledati, ali nakon nekoliko meseci oni ne samo da su vidljivi, već su sigurno i trajni, jer su se kilogrami postepeno gubili, organizam se polako navikavao bez njih, što osigurava da se oni neće vratiti, bar ne u kratkom roku, jer nisu brzo izgubljeni kao kada se na primer mnogi odluče na isključivanje obroka, radi brzog gubitka kilograma.

Posted in Uncategorized