Dobrodošli na omiljeni web portal

Materijali od kojih nastaju najfinije pidžame, spavaćice i bade mantili

pidzame zenske

Najfinije tkanine koriste se kao osnovni materijali za izradu vrhunskih komada garderobe. Posebno je važno da odevni predmeti koji imaju direktni kontakt za kožom budu vrlo mekani, nežni i komforni, bez obzira na interval koji se nose. Pidžame, spavaćice i bade mantili su veoma značajni komadi kod kojih je materijal stvaranja osnov kvaliteta, jednostavnosti održavanja, mekoće i udobnosti.

Pamuk je poznat kao materijal vrhunskog kvaliteta, čija se trajnost prepoznaje i dugi niz godina, bez promene svojstava, boja i drugih karakteristika. Često se kombinuje uz dodatak elastina i poliestra, da bi se obezbedila rastegljivost tkanine, određeni stepen upijajućih svojstava, debljine i ležernosti. Zbog toga su kvalitetne spavaćice, pidžame i bade mantili, oni koji nastaju od čistog ili pamuka sa neznatnim dodacima drugih tkanina.

Pamuk – spavaćice, pidžame i bade mantili koji nežnošću ostavljaju bez daha

Udobnost, komfor i mekoća – to su osnovne karakteristike koju imaju odevni predmeti stvoreni od 100% prirodnog i čistog pamuka. Globalno posmatrano, industrija tekstila se u najvećem procentu zasniva na upotrebi ovog materijala prilikom kreiranja i dizajniranja raznovrsnih komada garderobe. Kada su u pitanju spavaćice, bade mantili i pidžame, pamuk ima veliku ulogu prilikom njihovog nastanka, jer je osnovni resurs izrade.

Zahvaljujući fantastičnom kvalitetu koji se može proveriti mekoćom, dugotrajnošću i postojanošću tkanine, kao i udobnom nošenju i mašinskom pranju dugi niz godina bez promene karakteristika, pamuk je najtraženija tkanina u celom svetu. U svom sastavu kombinuje celulozu i nastaje kao vrlo „pufnasta“ biljka, čija vlakna se kasnije mogu upresti, nizati i kombinovati za dobijanje savršenih odevnih predmeta, kao što su i bade mantili, pidžame ženske i spavaćice.

Dodaci drugih materijala za nastanak ležernih predmeta za spavanje i relaksaciju

Pidžame i spavaćice se nose kod kuće prilikom spavanja, ali često i svakodnevno, posebno u uslovima pandemije kada se u manjoj meri boravi napolju. Da bi bile elastične, odnosno rastegljive i što prijatnije u dodiru sa kožom, pamuk se kombinuje sa nekoliko procenata elastina. Najčešće, to je udeo do maksimalnih 10%, što je sasvim dovoljno za besprekornu elastičnost, ali i dominaciju pamučne tkanine u pogledu mekoće, debljine i trajnosti. Pored toga, za ženske spavaćice se često koristi i najfiniji saten, u kombinaciji sa čipkom i drugim detaljima, što daje sjajne dekorativne detalje, pored udobnosti.

Spavaćice od satena su i veoma elegantan poklon za devojačke večeri, veridbe, venčanja i godišnjice, a mogu biti u kompletu sa efektnim i korisnim ogrtačima, kao što su bade mantili. Kada su u pitanju pidžame i bade mantili za tuširanje, pamuk je apsolutni nosilac materijala izrade, ali dodaju se i polar, viskoza i frotir za utisak mekoće i što veću debljinu. Bade mantili su odlični za utopljavanje tokom hladnih zimskih dana, ali i za svakodnevnu upotrebu nakon tuširanja. Frotir efikasno upija vlagu i vodu, čak u potpunosti takvi bade mantili zamenjuju peškire. Inovativne spavaćice, bade mantili i pidžame kreiraju se od najčistijeg, često kvalitetnog ariljskog pamuka u kombinaciji sa elastinom, viskozom, frotirom i polarom, za dobijanje osećaja nežnosti, komfora i udobnosti u svakodnevnom nošenju. Materijali uvek treba da budu kvalitetni, izdržljivi, trajni i otporni na mašinsko pranje, svakodnevno nošenje i održavanje.