Dobrodošli na omiljeni web portal

Ginekolozi savetuju, ovakav ženski donji veš ne bi trebalo da nosite

zenski ves online prodaja

Svaka žena je makar jednom u životu kupila donji veš „za specijalne prilike“. Takav „specijalni“ ženski donji veš uglavnom podrazumeva otmeni donji veš i spavaćice od čipke i svile, kao i specijalne krojeve koji imaju funkciju da naglase obline. Mnoge „ikone stila“ su čak savetovale da nije bitno kako je žene obučena, već da je za dobijanje samopouzdanja žene bitno kakav je donji veš odabrala. Zbog toga se trend specijalnog veša naglo proširio pa su se na tržištu mogli naći jeftini komadi napravljeni od nekvalitetnih materijala zbog kojh se, kako kažu ginekolozi, značajno ugrožava intimno zdravlje žene.

Čipka se više nije izrađivala od pamuka, već od neprirodnih materijala i više je povređivala intimnu regiju, nego što je obavljala svoju glavnu funkciju – zaštite. U jednom trenutku se pojavio trend nošenja popularnih tangi protiv kojih se lekari najviše bune. Kako kažu, tange su najveći krivac za zarazu bakterijama, posebno bakterijom Ešerihija koli, protiv koje je jako teško boriti se i koja može uticati čak i na fertilno zdravlje žene. Kako kažu lekari, zbog nekvalitetnog donjeg veša možemo ući u začarani krug stalnih infekcija i nesnosnih bolova, lečenja medikamentima, a u najgorem slučaju i invazivnih lekarskih intervencija.

Kakav treba da bude ženski donji veš?

Prema rečima ginekologa savršen ženski donji veš je napravljen od kvalitetnog pamuka. Kroj treba da bude takav da nikako ne sme da steže i da pokriva celu intimnu regiju kako ne bi došlo do direktnog kontakta sa pantalonama, hulahopkama i suknjama jer je uloga donjeg veša, pre svega, da zaštiti. Ukoliko ipak želite da nosite atraktivnije modele, potrudite se da odaberete one koji su iznutra presvučeni pamukom kako biste i u najvažnijim situacijama bili zaštićeni.

Trend nošenja tangi više nije toliko popularan kao ranije jer su žene shvatile da im je veći prioritet udobnost i intimno zdravlje. Umesto njih se, u prilikama kada se nose uske haljine ispod kojih ne sme ništa da se ocrtava, radije odlučuju za model „brazilijana“ gaćica koje su mnogo udobnije i pružaju veću zaštitu nego tange.

Ukoliko u vašem mestu ne možete da nađete kvalitetan ženski donji veš online prodaja je savršeno rešenje za Vas. Danas svi najveći proizvođači imaju online prodavnice na svojim sajtovima i na taj način, u svega par klikova, možete poručiti kvalitetan ženski donji veš atraktivnog kroja. Ako na ovaj način kupite kvalitetan, atraktivan, ženski donji veš cena nije mnogo veća nego što bi bila za neudobne komade napravljene od veštačkih materijala.

Kako treba prati ženski donji veš?

Pranje intimnog rublja je za mnoge i dalje nedoumica jer ne znaju da li se donji veš sme prati u mašini zajedno sa ostalim stvarima i kakav deterdžent treba da koriste. Ginekolozi kažu da ženski donji veš treba prati odvojeno od garderobe koju nosimo svakodnevno (pantalona, čarapa, haljina, majica), a da se bez problema mogu prati sa, na primer, peškirima. Razlog za to je što donji veš mora da se pere na visokoj temperaturi kako bi se ubili svi mikrobi koji se u toku nošenja nakupe. Takođe, deterdžent kojim se pere donji veš ne bi trebalo da bude previše agresivan.

Na kraju, treba da imate na umu da u donjem vešu koji nosite treba da se osećate prijatno i da uvek date prednost udobnosti jer se može desiti da Vam propadne čitav dan ukoliko Vas nešto žulja i steže, što na kraju krajeva, niko ne želi.