Dobrodošli na omiljeni web portal

Planirate da renovirate kuhinju? Trebaće Vam stvarno dobri moleri, električari I keramičari

Svako ljudsko biće ima tendenciju da sebi stvori prijatno okruženje u kom će provoditi najviše vremena. Zbog toga se trudimo da nam sve glavne prostorije u kući budu potpuno sređene i dekorisane kako bi se lepše osećali. Neke prostorije zahtevanju manje radova, kao što su dnevna i spavaća soba, jer je dovoljno da kupite nov nameštaj, pozovete molera da osveži boju, promenite zavese I već imate osećaj kao da ste u novoj prostoriji. S druge strane, renoviranje kuhinje je ozbiljan poduhvat za koji se morate dobro pripremiti.

Kada renovirate kuhinju nije dovoljno da samo naručite nove kuhinjske elemente. Radovi su mnogo ozbiljniji, čitav proces se sastoji iz nekoliko faza i sigurno je da će Vam, pored stolara koji će praviti kuhinjske elemente trebati moleri, keramičar i električar.

Električarski radovi tokom renoviranja kuhinje

Električarski radovi u procesu renoviranja kuhinje podrazumevaju proveru instalacija i eventualno ponovno razvođenje istih. Ako, na primer, menjate mesto frižidera ili šporeta, električar će morati da sprovede instalaciju do mesta gde je planirano da stoje. Nakon što je kuhinja montirana, verovatno je da će biti potrebno da se montira osvetljenje na kuhinjskim delovima, pa ćete i za tu fazu posla morati da pozovete majstora, kako biste bili sigurni da će sve savršeno raditi. Kada Vam je za renoviranje kuhinje potreban električar cena se obračunava i dogovara ranije, u zavisnosti od obima posla. Pre nego što pozovete majstora, imajte na umu da nikako ne može biti ista cena za radove kada je potrebno samo postaviti rasvetu I kada treba pomerati utičnice i bušiti zidove. Ponudu najboljih majstora za sve ove radove možete naći na jadnom mestu svimajstori.com.

Keramičarski radovi u kuhinji

Nakon što izvadite stare kuhinjske elemente i pre nego što stignu novi slede keramičarski radovi. Keramičarski radovi podrazumevaju obijanje i skidanje starih pločica I postavljanje novih. Ovaj korak je neophodan ukoliko se novi kuhinjski elementi ne slažu sa starim pločicama, pa morate i njih da menjate. Imajte na umu da će u tom slučaju keramičar i električar morati da usklade radove kako bi se strujne instalacije postavile pre postavljanja novih pločica. Ukoliko ste odlučili da menjate i poločice pored kuhinjskih elemenata i potreban Vam je keramičar cena će najverovatnije biti obračunata po metru kvadratnom površine na koju se postavljaju pločice (ista je cena i za zidne i za podne pločice). Na tu cenu će se verovatno dodati i cena obijanja starih pločica, ukoliko je potrebno da se to uradi.

Molerski radovi nakon renoviranja kuhinje

Prilikom donošenja odluke o renoviranju kuhinje retko ko se seti da će im na kraju svih radova biti potreban moler. To je ujedno I poslednja faza radova prilikom renoviranja i nakon toga možete slobodno uživati u svojoj novoj kuhinji. Molerski radovi prilikom renoviranja kuhinje uglavnom podrazumevaju gletovanje i krečenje nakon što završe keramičar i električar i posle postavljanja novih kuhinjskih delova. Ovo je neophodna faza jer su zidovi koji nisu pokriveni pločicama sigurno isprljani tokom ostalih radova.

Iako sve ovo deluje kao previše posla i najverovantije mislite da će radovi dugo trajati, kao I to da će Vas najverovatnije zbog svega mnogo boleti glava, znajte da kada unajmite dobre majstore, ceo postupak traje mnogo brže nego što ste mislili. Zbog toga je važno da pre početka bilo kojih radova, čak i pre nego što naručite nove kuhinjske elemente, isplanirate svaki korak kako bi svaka faza procesa išla glatko.